Fortsättnig på sightseeing

Här är bilderna från City Walk ;)

  
Hollywood

Idag åkte Jag, Jener, DJ och Sakar på lite sightseeing. Vi besökte Hollywood Boulevard, där vi bland annat gick på Walk of Fame, såg Kodak Theatre och Chinese Theatre. Tyvärr valde vi att göra det på den första dagen med dåligt väder sedan jag kom. Det regnade en del på förmiddagen, men klarnade upp sedan. Efter att ha sett det åkte vi till City Walk, ett ställe med massa affärer och Universal Studios Theme Park. Här är bilderna från Hollywood Blvd.


Santa Monica College


Här kommer lite bilder på skolområdet, eller "campus" :)

Mycket nytt

Hej!

Dags för ny uppdatering. Sen senaste inlägget har jag bland annat bytt rum. Det gamla rummet och rumskompisen var bra, men det blev en plats ledig i rummet där de jag umgås med mest bor. Skillnaderna är att jag nu har 2 rumskamrater, DJ(Dayan) och Paul, finare badrum, kylskåp på rummet och det kostar mindre.

Jag har också anmält mig i alla kurser jag ska läsa. Studenter på F-1 Visum som kom till den här terminen fick välja kurser efter att alla andra valt, så vissa kurser var redan fulla. Det betyder att jag har fått blanda idrottskurser med lite annat, men till nästa termin kan jag läsa resten av idrottskurserna. Jag kommer läsa advanced weightlifting, counseling(man lär sig om amerikanska skolsystemet, obligatorisk kurs), classical and flamenco guitar, philosophy, track and field, computer and business applications(lära sig mer om word, excel och sånt) samt emergency care and water safety.

Jag har även börjat träna med friidrottslaget, vilket är väldigt spännande. Imorgon kommer en tjej som ska kontrollera mitt knä, och jag ska även göra en fysisk undersökning hos en doktor innan jag börjar träna hårt. Huvudtränaren för skollaget, som heter Santa Monica Corsairs, är Larry Silva och han ska träna mig i själva häcklöpningen. Det finns en grupp på 10-15 löpare som springer 400 meter och det är dom jag ska träna mest med. Killen som är ansvarig för att träna oss i den gruppen är en mycket intressant man som heter Joe Douglas, grundare av och huvudtränare för Santa Monica Track Club. Hans adepter i den klubben har slagit/tangerat 37 världsrekord och tagit 27 olympiska medaljer. Han var bland annat en av tränarna för Carl Lewis.

Det är tuffa träningar och solen tar mycket energi. Sen kan man väl säga att jag ligger lite under de flestas nivå här, men det blir bra sparring och man vet vad man kan sikta på att slå. De flesta, om inte alla, springer 100m på under 11 sekunder och 400 på under 50 sekunder. Någon tror jag springer 400m på runt 46 sekunder.

Nu ska jag göra mig iordning för att sticka till ett casino här i LA, ha det bra!

San Diego

Hej!

Idag har jag varit på skolan och gjort assessment tests i engelska och matte, som studenter på F-1 visum behöver göra för att se vilka kurser man klarar av. Engelskan gick riktigt bra, högsta nivå, och matten gick helt okej. Det gjorde att jag får välja precis vilka kurser jag vill på skolan, inga restriktioner.

Efter det åkte jag, Aram och Jenner på en liten roadtrip till San Diego för att kolla på boende till Aram. Han har precis avslutat sin utbildning på UCLA och ska jobba som forskarassistent för att hitta nya former av miljövänliga bränsle. När vi tittat på boendet åkte vi och käkade på Hooters, en restaurang vars tema är att endast ha tjejer med små kläder och stora bröst som servitriser (därav namnet hooters som ungefär är slang för bröst). Kedjan är mycket framgångsrik i usa :)

Armensk folkdans

På måndag morgon tog jag bussen ner till Santa Monica College för att checka in, få mitt student Id så jag kan åka bussen gratis, och kolla in campus lite. Börjar hitta på campus nu, skolan är uppdelad på flera olika campus, så Main Campus är stort, men inte överdrivet stort.

På kvällen var vi några stycken som inte hade något att göra, så vi gick till universitetet UCLA, som ligger precis brevid boendet. Där hade en studentförening ordnat en danskväll med instruktör, så vi fick lära oss olika armenska folkdanser. Riktigt roligt :) Man dansar i en ring och håller i varandras lillfingrar, samtidigt som man ska vifta på armarna och göra massa danssteg.

Efter det gick jag och en kille som heter Dayan, från Sri Lanka, till gymet på UCLA och tränade lite.


Hike

Yo!

Idag var vi ett gäng som åkte på hike (vandring) i bergen strax norr om Los Angeles. Vi hade först lite problem med att hitta dit (inte ens de som är från LA kan hitta här, har inte träffat en enda person som inte har gps i bilen) men när vi väl kom fram var det värt det. Man har grym utsikt och här finns tusen olika vandringar man kan göra. Efter vandringen käkade vi i en by nedanför berget, innan vi åkte tillbaka till boendet.

Kvällen spenderades med att spela biljard, pingis och fotbollsspel på boendet.

Rummet

Lite bilder på rummet jag bor i  

Sunset Boulevard


Igår bestämde jag och några killar från stället jag bor att vi skulle åka till gatan Sunset Boulevard, eller sunset strip som den kallas. Så efter frukost tog vi bilen och körde genom Bel Air och Beverly Hills för att ta oss dit. Gatan har mycket influenser från rock n´roll, exempel på det är grafittimålade gitarrstatyer och att det på varenda lyktstolpe hänger reklam för Jack Daniels whiskey tillsammans med korta texter om rock. Vi tog oss till ett ställe som heter Rainbow Grill and Bar, som är en känd rockbar där vi tänkte äta. Tyvärr hade de inte öppnat än när vi kom. Istället fick det bli Roscoes chicken and waffels, där vi bad om att få typ deras vanligaste rätt. Det vi fick in var en varsin tallrik med en stor friterad kyckling, två stora våfflor, glass och sirap. Detta är då en lunch, inget av det var till efterrätt eller något sådant. Jag fick även syn på Hollywoodskylten för första gången.

På kvällen var vi några stycken som besökte The Getty Museum. Det är ett stort museum här i LA med tavlor av Monet, van Gogh och lite sånt.

Här kommer lite bilder från Sunset Strip, det är själva gatan, House of Blues (känt ställe för konserter), hollywoodskylten mm
.

Internet

Hej!

Lite då och då slutar internet att fungera här, men nu fungerar det igen så nya inlägg kommer ;)

Los Angeles dag 1

Nu har Daniel skjutsat mig till boendet och jag har checkat in. Här på University Cooperative Housing Association finns ca. 400 personer. Rätt många är asiater faktiskt. Rummet är inte mycket att skryta med måste jag säga, men det funkar. Bilder på det kommer senare. Jag bor med en amerikansk kille som heter Victor Lee. Maten är faktiskt rätt god här. Jag har mest gått runt här i området och kollat lite. Har även varit och köpt täcke, kudde, lakan, handdukar, garderobshängare, tvättkorg och ett amerikanskt mobilabbonemang. På kvällen var jag och Daniel på Santa Monica College och först simmade en runda och sen joggade på löparbanan.

Framme
Efter en heldag med resande och väntande är jag nu framme. Man fattar inte hur stort det är, när vi flög in över staden kunde jag inte se slutet på de upplysta gatorna :) Väl framme på flygplatsen hämtade Daniel mig. Daniel är en sjysst kille som bor i LA, och som jag fått kontakt med via Jens på företaget Scandinavian AISS som hjälpt mig med resan och skolan. Jag och Daniel åkte till Tico´s Tacos och åt, och sen körde vi runt lite och tittade på delar av staden. Vi stannade bland annat till vid skolan och gick en liten runda. På grund av att en jordbävning förstörde byggnaderna för 10-15 år sedan så är alla byggnaderna helt nya och fräsha, vissa delar av skolan är fortfarande under konstruktion. Det finns ett antal campus (skolområden) som ligger i lite olika delar av Santa Monica, men det är gratis buss mellan dessa. Vi gick runt på main campus, och skolområdet är lite parkliknande, och rökfritt. Det finns en stor pool där dom har antingen 6 stycken 50-metersbanor eller 12 st. 25-meters (tror det var det) och en fin stadion med nya löparbanor lagda för något år sedan.

Snart kommer lite fler bilder, håll ut ;)


Tjo!

Nu sitter man hemma, kvällen innan resan. Snurrar rätt bra o huvudet tack vare alla papper och grejer som ska kommas ihåg. Dags att packa väskan och sen sova. Ses på andra sidan Atlanten ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0