Moviestar

Nu ska jag berätta för er hur jag spenderade min onsdag. På morgonen åkte jag till skolan för att ha min andra lektion i avancerad tyngdlyftning. Vi började med uppvärmningen, som ungefär var som ett normalt träningspass. Vår lärare, Anna, startade med lite stretchövningar för att sedan övergå till en hel rad med bål- ben- och överkroppsövningar. Både jag och flera andra i gruppen klarade inte av att slutföra uppvärmningen korrekt, utan fick gå ner på knä på de sista armhävningarna. Jag har aldrig tidigare misslyckats med att slutföra en träning arrangerad av en skola, och än mindre misslyckats med att slutföra en uppvärmning. Efter detta berättade Anna att hon har ett personligt rekord på 100 meter som är mer än halvsekunden bättre än mitt (11.01) och att hon även har sprungit snabbare på 400 meter häck (ca. 58.30). När vi nu hade tagits ner på jorden rejält fick vi börja med att lägga upp träningsprogram och genomföra vår första gymträning.

Min andra, och sista, lektion för dagen var friidrott. Det blev en lätt träning där jag joggade en halvtimme. Sedan bar det av till bussen för att åka tillbaka till Westwood. Precis när jag kommit in i mitt rum kommer en kompis som heter Jener och skriker att han har fått tag på inträdesbiljetter till premiären av filmen Unknown. Premiären skulle börja om en timme, så jag drog snabbt på mig vanliga kläder (duscha efter träningen hanns inte med) och vi började gå ner till biografen. Så här fungerar en filmpremiär: Medan alla stjärnorna fotograferas på röda mattan och går in i biografen står alla vi som har biljetter, men inte är stjärnor, i en kö en bit bort. Även när alla som inte har biljetter, eller har falska biljetter, har sållats bort så finns det betydligt fler personer med biljetter än vad biografen har platser till. Därför måste man vara i god tid, vilket vi självklart inte var. Som tur var kände vi några som stod långt fram i kön, så vi hoppade in där dom stod.

Personer släpps in i omgångar, och när man kommer längst fram i kön får man en finare biljett, och en t-shirt om man vill ha det. Väl inne i biografen står folk och minglar lite. När det väl är dags att inta sin plats får man gratis dricka och popcorn, och en värd visar dig till din plats. Väl inne i biografen vrider man ju nästan nacken av sig när man försöker få syn på någon kändis, men den enda jag fick syn på var en kille från tv-serierna Dawsons Creek och Fringe. Alla vi som kom tillsammans hamnade på olika platser, och dom andra fick syn på ett par kändisar. Bland de som var där, och som de andra fick syn på, var Kim Kardashian, Robert Downey JR (Iron Man, Sherlock Holmes), Diane Kruger (Inglorious Basterds, National Treasure, Troja), Liam Neeson (Star Wars, Schindlers list, A-Team, Batman Begins).

Vid filmpremiärer slipper man trailers och reklam, filmen visas direkt. Det är även sed att applådera när varje skådespelares namn visas i början av filmen, samt exempelvis när någon i filmen säger något roligt eller när hjälten besegrar de onda.

Så går det till när man går på filmpremiär :)


Kommentarer
Postat av: Mormor

Liam Neeson är en av mina favoriter på bioduken. Hade säkertligen fått en megakraftig nackspärr om jag varit där. Nej..nej jag är inte alls avundsjuk :)

2011-02-18 @ 12:43:12
Postat av: Camilla

Vad kul!!! låter som om du har det jätte bra där :D lite avundsjuk är jag nog haha ha det bra pusss

2011-02-18 @ 13:47:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0