Mycket nytt

Hej!

Dags för ny uppdatering. Sen senaste inlägget har jag bland annat bytt rum. Det gamla rummet och rumskompisen var bra, men det blev en plats ledig i rummet där de jag umgås med mest bor. Skillnaderna är att jag nu har 2 rumskamrater, DJ(Dayan) och Paul, finare badrum, kylskåp på rummet och det kostar mindre.

Jag har också anmält mig i alla kurser jag ska läsa. Studenter på F-1 Visum som kom till den här terminen fick välja kurser efter att alla andra valt, så vissa kurser var redan fulla. Det betyder att jag har fått blanda idrottskurser med lite annat, men till nästa termin kan jag läsa resten av idrottskurserna. Jag kommer läsa advanced weightlifting, counseling(man lär sig om amerikanska skolsystemet, obligatorisk kurs), classical and flamenco guitar, philosophy, track and field, computer and business applications(lära sig mer om word, excel och sånt) samt emergency care and water safety.

Jag har även börjat träna med friidrottslaget, vilket är väldigt spännande. Imorgon kommer en tjej som ska kontrollera mitt knä, och jag ska även göra en fysisk undersökning hos en doktor innan jag börjar träna hårt. Huvudtränaren för skollaget, som heter Santa Monica Corsairs, är Larry Silva och han ska träna mig i själva häcklöpningen. Det finns en grupp på 10-15 löpare som springer 400 meter och det är dom jag ska träna mest med. Killen som är ansvarig för att träna oss i den gruppen är en mycket intressant man som heter Joe Douglas, grundare av och huvudtränare för Santa Monica Track Club. Hans adepter i den klubben har slagit/tangerat 37 världsrekord och tagit 27 olympiska medaljer. Han var bland annat en av tränarna för Carl Lewis.

Det är tuffa träningar och solen tar mycket energi. Sen kan man väl säga att jag ligger lite under de flestas nivå här, men det blir bra sparring och man vet vad man kan sikta på att slå. De flesta, om inte alla, springer 100m på under 11 sekunder och 400 på under 50 sekunder. Någon tror jag springer 400m på runt 46 sekunder.

Nu ska jag göra mig iordning för att sticka till ett casino här i LA, ha det bra!

Kommentarer
Postat av: Farsan

Hej. Låter fantastiskt att få träna i den miljön och tillsammans många duktiga friidtrottare. Du får berätta mer när vi kopplar upp skypen imorgon 19.00 svensk tid (du får själv räkna om till LA-tid)

2011-01-29 @ 15:43:30
Postat av: Anonym

Jadå ;) hörs imorgon!

2011-01-30 @ 00:49:22
Postat av: Mormor

Häftigt! Carl Lewis kommer man ju ihåg som väldsbäst på 80-90 talet.. Vad innebär kursen i Flamenco Guitar ? Ska du spela själv eller bara lyssna på musiken ;)

2011-01-30 @ 13:58:32
Postat av: Jens

Det låter som du hamnat rätt Filip! Det ska bli intressant att följa dig under dina år i USA. Du kommer lyckas både i skolan och i friidrotten, jag är helt säker på det.Undrar du eller behöver du hjälp med något så hör av dig till mig. LYCKA TILL!!

2011-01-30 @ 14:32:48
URL: http://aiss.nu
Postat av: Filip

Gitarrkursen innebär att jag ska lära mig spela :) Det känns som att jag kommit helt rätt. Lovar att höra av mig om det är något Jens ;)

2011-01-31 @ 01:01:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0