Familj!

Från Silicon Valley åkte jag sedan vidare till San Francisco, där Mamma, Pappa, Emelie, Mormor, Morfar och Anders väntade! Det var kul att träffa allihop, speciellt i et annat land, vilket kändes speciellt.
Det blev en lång resa med massor av intryck, men jag ska försöka plocka ut några av dom.
I San Francisco var en av mina favoritdagar när vi åkte till Alcatraz. Från hamnen åkte vi båt ut till en ö som heter Angel Island. Det var en ö med väldigt fin natur som tidigare använts för militärt bruk, men som nu är mer som ett friluftsområde. Vi fick en guidad tur i en turistvagn/tåg som gick runt ön.
Efter det tog vi båten vidare till Alcatraz, där vi lyssnade på en spännande audio-tour medan vi gick runt bland fängelsecellerna.
Förutom det besökte vi Fishermans Wharf, Golden Gate bron och allmänt gick runt och upplevde staden.
Från San Francisco började vi sedan vår resa på Pacific Coast Highway, som skulle ta oss hela vägen ner till Los Angeles. Förutom de vackra vyerna man ser bara genom att köra på PCH stannade vi även på 17 mile drive, Pebble Beach, Carmel, Hearst Castle och Elephant Seal Beach. Det blev även ett depåstopp i Silicon Valley där jag hade glömt min plånbok.
Väl nere i LA besökte vi stränderna Venice och Santa Monica, gick runt på campusområdena till UCLA och Santa Monica College, och fick lite Hollywoodkänsla när vi gick runt på Rodeo Drive, Hollywood Boulevard samt åkte guidad buss på Sunset Boulevard och genom Beverly Hills.
Vi besökte även Universal Studios, vilket var häftigt. Åkattraktioner med olika filmtema blandades med teaterföreställningar, turer bland kända inspelningsplatser och uppvisning i hur man gör film.
Vidare från Los Angeles gick sedan resan till Las Vegas. Vi bodde på Planet Hollywood Towers på "The Strip", vilket är huvudgatan. Därifrån gick vi runt och kollade på alla enorma hotell och casino, alla med sina egna unika tema, från pyramider och medeltida slott till romarriket och pirater. Vi upplevde även Las Vegas berömda shower när vi tittade på Zumanity.  Men vi stannade inte i Las Vegas hela tiden. Vi åkte även på utflykt till Hoover Dam, och till något av det mäktigaste jag någonsin sett, Grand Canyon.
Det är helt otroligt när man står vid kanten på Grand Canyon och tittar ut. Det är svårt att ta in hur djupt och stort det är. Extra mycket känns det i magen eftersom det inte finns några staket alls, och inte heller personal som håller koll på hur nära kanten man går. Vill man så är det okej att stå på grusen som ligger precis där kanten slutar.
Det var en kort sammanfattning av äventyret med familjen. Jag har säkert glömt hur många saker som helst, men så får det vara.
Tack för att ni hälsade på!

Kommentarer
Postat av: Mormor

vad fint du beskriver vårt besök ! Och tack för att du guidade oss så bra :))Du bidrog verkligen till att vi fick en fantastisk resa med massor av fina upplevelser.

Mamma och jag är nu hos Madde och laddar inför Lidingöloppet i morgon. Håll tummarna:))

Kramar från oss alla

2011-09-23 @ 23:28:35
Postat av: mamma

vilken fin sammanställning av våran resa!!men vid hade ju ochså den bästa av guider man kan tänka sig!!Älskar dig

2011-09-27 @ 09:32:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0